Посвята в козаки

Козацькому роду нема переводу

На свято Трійці відбувся чин посвяти в козаки.
“Спілка Вільного Козацтва” розширюючись за межі Запорізької області створила ще один свій козацький підрозділ “Київський Козацький полк”. 1-го грудня 2017 року СВК надала Універсал на створення “Київського Козацького полку” і пройшовши піврічні випробування, на свято Трійці побратими приїхали на Запорозьку землю щоб принести присягу і прийняли чин посвяти в ряди козацтва саме в храмі на честь останього отамана православноіменнитого війська Запорозького, праведного Петра Калнишевського.
Відновлення рядів запорозького козацтва якраз на свято Трійці приурочене:
1) 243-тій річниці знищення царською армією Запорозької Січі в ніч з четверга на п’ятницю, 15-16 червня “Зеленої неділі”, саме після свята Трійці, яке на 1775 рік випало на 11-те червня;
2) 100 річчю руйнування гетьманату Павла Скоропадського у 1918 році – приємниками козацького устрою якого є СВК. Гетьманат православного Скоропадського зруйнувала націонал-фашистська Директорія УНР (Петлюрівщина), а їхню владу знищили більшовики-безбожники. Знищили Богобоязкий козацький устрій, після чого борячись з Богом нищили Церкву Православну і її храми.
Посвята відбулася перед “Козацькою” іконою Богородиці, покровителькою православно-канонічного козацтва, адже саме перед цим святим образом праведний Петро Калнишевський, який є духовним керманичем всього Українського козацтва, схиляв коліна з молитвою: «Молимо покрий нас чесним Твоїм Покровом і визволи нас від усякого зла».
Козацькому роду нема переводу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *