МОЛЕБЕНЬ ЗА ПЕРЕМОГУ УКРАЇНСЬКОГО ВОЇНСТВА НАД ОКУПАНТАМИ

МОЛЕБЕНЬ ЗА МИР В УКРАЇНІ ПІД ЧАС НАШЕСТЯ ВОРОГІВ.

В мирі Господу помолімось.

За мир з висот і за спасіння душ наших, Господу помолімось.

За мир усього світу, за добрий стан святих Божих церков і за з’єднання всіх, Господу помолімось.

За святий храм цей і за тих, що з вірою, побожністю і страхом Божим  входять до нього, Господу помолімось.

За святіших патріархів православних, і за Блаженнішого отця нашого митрополита(ім’я), і владику нашого високопреосвященного арієпископа(ім’я), чесне пресвітерство, у Христі дияконство, за ввесь причет і людей, Господу помолімось.

За Богом бережену державу нашу Україну, за боголюбивий народ, владу і військо її Господу помолімось.

За село це, за всяке село і всяке місто і край, і за тих що вірою живуть у них Господу помолімось.

За добре повітря, за врожай плодів земних і за часи мирні, Господу поолімось.

За плаваючих, подорожуючих, недужих, страждаючих, полонених, і за спасіння їх Господу помолімось

Щоб не пом’янути гріхів і беззаконь наших , але благосердним і милостивим бути до нас , рабів Своїх що у біді опинились, і позбавити нас від ворогів наших, Господу помолімось.

Щоб подати силу і міць українському воїнству, мужніми і хоробрими проти ворога і супротивника поставити, і рабам Своїм мир і утвердження, і від усіх бід і нужд і ворожих нападів скоре визволення дарувати, Господу помолімось.

Щоб мир і славу вселити в землю нашу, і визволити нас від біди і ворожого нападу Господу помолімось.

Щоб не віддати нас на потоптання і розорення ворогам і супротивникам  нашим, але на втечу усю сміливість їх перетворити, силу їх сокрушити, і підкорити їх під ноги захисників батьківщини нашої , Господу помолімось.

Щоб сорому і ганьби супротивних окупантів наповнити, серце ж їхнє страху, і ангел Господній хай вражає і проганяє їх , Господу помолімось.

Щоб зберегти воїнство наше і укріпити руки і серця їх силою кріпості Своєї для перемоги і посоромлення ворогів і супротивників, що повстали на нас, Господу помолімось.

Щоб перемінити усю скорботу і плач на радість і веселість, а війну на твердий мир; і непереможними від усіх ворожих нападів нас сотворити, Господу помолімось.

Щоб зруйнувати щит і зброю усіх напавших на нас; і під ноги захисників наших підкорити їх, Господу помолімось.

Щоб неослабну і непоборну силу, міць, мужність і хоробрість захисникам нашим на перемогу над ворогом нашим подати, Господу помолімось.

Щоб подати визволення народові нашому від нападу ворогів наших і всіх , що повстають на нас;  і у мирі глибокому Церкву, державу і народ  український зберегти , завжди  подаючи нам перемогу над ворогом, Господу помолімось.

Щоб визволитися нам від усякої скорботи, гніву і нужди, Госп. пом.

Заступи, спаси, помилуй, і збережи нас, Боже, Твоєю благодаттю.

Пресвяту, пречисту, пре благословенну, славну Владичицю Богородицю і Приснодіву Марію, зі всіма святими пом’янувши, самі себе і один одного, і все життя наше Христу Богові віддаймо.

Бо Тобі належить усяка слава, честь і поклоніння, Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків.

Тропарь, глас 1:

Спаси́, Го́споди, лю́ди Твоя́, и благослови́ достоя́ние Твое́, побе́ды правосла́вным христиа́ном на сопроти́вныя да́руя, и Твое́ сохраня́я Кресто́м Твои́м жи́тельство.

(Тропар, гл. 1:  Спаси, Господи, людей Твоїх / і благослови насліддя Твоє, / перемогу побожному народові нашому на супротивників подай / і Хрестом Твоїм охороняй нас — оселю Твою)

Кондак, глас 4:

Вознесы́йся на Кре́ст во́лею, тезоимени́тому Твоему́ но́вому жи́тельству, щедро́ты Твоя́ да́руй, Христе́ Бо́же, возвесели́ нас си́лою Твое́ю, побе́ды дая́ нам на сопоста́ты, посо́бие иму́щим Твое́ ору́жие ми́ра, непобеди́мую побе́ду

(Вознісся на Хрест волею, Христе Боже, даруй щедроти Твої новому людові Твоєму, що носить ім’я Твоє. Звесели силою Твоєю благовірних людей, подаючи їм перемогу над супротивниками зброєю миру — Хрестом Твоїм — непоборним знаменом перемоги)

Прокимен глас 4: З Богом ми покажемо силу, і Він подолає гнобителів наших.

Вірш: Дай нам поміч в утиску, бо марна допомога людська.

Апостол до Євреїв, зач. 330 (гл. 11, в. 33-40)

Алілуя гласу.

Вірш: Нехай стануть вони як той порох перед вітром, і ангел Господній нехай прожене їх.

Євангеліє від Марка, зач. 51 (гл. 11, в. 23-26).

Помилуй нас, Боже, з великої милості Твоєї, молимось Тобі: вислухай і помилуй.

Ще молимось за Святіших Патріархів православних і Блаженнішого отця нашого Митрополита(ім’я), і владику нашого високопреосвященного єпископа(ім’я), за братів  наших священиків, священномонахів, і за все у Христі братство наше.

Ще молимось за Богом бережену державу нашу Україну, за боголюбивий народ, владу і військо її, щоб ми тихе і мирне життя прожили у всякому благочесті і чистоті.

Ще молимось про милість, життя, мир, здоров’я, спасіння, Боже відвідання, прощення і відпущення гріхів рабів Божих Воїнів і захисників наших і усіх тут присутніх і за тих, що моляться у серцях своїх.

Господи Боже наш, Сильний і Міцний на війні, ми недостойні Тебе на допомогу призиваємо і смиренно молимо, візьми зброю Міцності Твоєї, і щит захисту, і визволь нас, устань на поміч нам; візьми меч перемоги і стань проти загарбників наших, посором і прожени їх, молимось Тобі, скоро як Щедрий почуй, і милостиво помилуй.

Не на зброю нашу уповаємо , Господи, але Твою Всемогутню поміч призиваємо, і на Твою Силу сподіваємось, і Ім’я Твоє вірно закликаємо. Ти ж посором і прожени ворогів і нападників держави нашої , Молимось до Тебе, вислуай і милостиво помилуй.

Ще молимось Тобі, Господу Богу нашому, щоб Ти вислухав моління і молитви наші, і помилував рабів Твої воїнів (Імена)  і усіх воїнів наших і усіх поранених, страждаючих, скорботних і пригноблених, благодаттю і милосердям Твоїм, і сповнив усі прохання їхні, і простив їм усяку провину вільну й невільну, щоб були моління і милостині їх благоприйнятними перед Престолом Владицтва Твого, і щоб покрив Ти їх від усіх ворогів видимих і невидимих, від усякої напасті, біди і скорботи, й недугів і ран  позбавив і подав здоров’я з довголіттям, промовимо всі: Господи, вислухай і помилуй.

Споглянь, Владико людинолюбний, милостивим Твоїм оком на рабів Твоїх (імена воїнів), заступи і збережи їх Боже, живими і неушкодженими верни в домівки їх, а також усіх поранених, страждаючих, скорботних і пригноблених – і вислухай моління наші, що з вірою Тобі приносимо, бо Ти Сам сказав, Господи: все, що у молитві просите, віруйте, що приймете — і буде вам; і знову: просіть — і дасться вам. Тож і ми, хоч і недостойні, сподіваючись на милість Твою, просимо: подай благість Твою рабам Твоїм цим (воїнам захисникам нашим) і сповни благі наміри всіх нас, в мирі і тиші, у здоров’ї та довголітті всі дні наші збережи: промовимо всі: вислухай і милостиво помилуй.

Лікарю душ і тіл, з покаянням у серці сокрушенному до Тебе припадаємо і, благаючи, просимо Тебе: навідайся з висот, зціли хвороби і рани, вилікуй пристрасті душ і тіл рабів Твоїх (імена поранених воїнів наших і мирних жителів) і прости їм, як Благосердний, всі провини вільні й невільні, і невдовзі підніми від ложа хвороб і ран , молимось Тобі: вислухай і помилуй.

Ти, Господи, що не хочеш смерті грішних, але бажаєш навернутися на шлях істини і живим бути їм, пощади і помилуй рабів Твоїх (імена поранених воїнів наших і мирних жителів), Милостиве, заборони хворобі, віджени всі страждання й всю недугу, втамуй зиму і вогонь, і простягни міцну Твою руку, і як Іаірову дочку від ложа хвороби підніми і здорових постави, молимось Тобі: вислухай і помилуй.

Ти, Господи, що вогняну хворобу Петрової тещі дотиком Твоїм зцілив, й нині рабів Твоїх (імена поранених воїнів наших і мирних жителів), що люто страждають від ран і хвороб, благосердям Твоїм зціли, здоров’я їм невдовзі подай, усильно молимось Тобі, Джерело зцілень: вислухай і помилуй.

Бо Ти Милостивий і Чоловіколюбний Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків.

МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ В ЧАС НАШЕСТЯ ВОРОГІВ

Господи Боже наш, Ти Бог Єдиний на небесах і на землі, Ти володієш усіма царствами й народами. В руках Твоїх міцність і сила, й ніхто опиратися Тобі не може. Ти сидиш на херувимах і Тебе безперестанно оспівують серафими, тож що може проти Тебе людина? Приклони, Господи, вухо Твоє й почуй; споглянь очима Твоїми й побач злі наміри ворогів наших. Віримо, що Ти один Милостивий і Сильний, і можеш позбавити нас від рук їхніх. Ти зберіг раба Твого Давида від руки сильного, вкотре показавши, що сила Твоя в немочі звершується, і прийняв журбу серця Езекії, подавши йому продовження років життя. Подай же мир і спокій боголюбивому народові нашому, й не віддай нам за гріхи наші. Бо пам’ятаємо слова Спасителя – Єдинородного Сина Твого й Господа нашого Ісуса Христа: «Всі, хто взяв меч, від меча загинуть». Тож не на зброю нашу, а лише на Тебе надію покладаємо, силу Твою відаючи. Ти твориш чудеса, від Тебе перемога й поразка. Даруй Україні нашій мир глибокий і непорушний, від війни та нашестя супротивників оберігаючи, й усе благе на користь душевну й тілесну подаючи. Бо Ти є Бог милості, Цар миру й Спаситель душ наших, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ІНША МОЛИТВА ЗА ПЕРЕМОГУ

Господи Боже Отців наших, Ти єси Бог єдиний на небі вгорі і на землі внизу, ти володієш усіма царствами й народами, і в руці Твоїй є кріпость й сила, і ніхто не може чинити Тобі опір. В нас же немає сили і кріпості, що зможемо численності цій, що нападає на нас, протистояти, дивуємося що чинити, але наші очі тільки до Тебе звертаємо і зводимо: у Тебе бо, Господи, єдине є, тим кого мало, подібно до тих кого багато дати перемогу. Допоможи нам, Господи Боже наш, бо на Тебе і на Ім’я Твоє покладається воїнство захисників що виходить проти великої кількості загарбників. Господи, Ти єси Бог наш, нехай не переможе проти Тебе людина. Господи Боже сил, Боже християнський, сидиш на херувимах, Ти єси Бог єдиний і Цар царству земному: Ти створив Ти небо і землю. Прихили, Господи, вухо Твоє, і почуй: Відкрий очі Твої, і побач ворогів наших накати, і як Щедрий і Сильний спаси нас від їхніх рук, щоб пізнали усі царства земні, що ти є Господь Бог принижених і ображених. Благословен єси Спасе і спасителю людей Твоїх, Ти розтрощив прагнення сильного через руку раба Твого Давида, що віддав ополчення інноплемінних в руки Іонафана сина Саула, і зброяра його. Віддай і нині, серцем скорботним і духом смиренним молимо Тебе, воїнів загарбників наших у руки захисників батьківщини нашої, і нехай окупанти посоромляться з воїнами та зброєю своєю. Дай їм боязнь, і розтопи міць їхньої сили, і нехай похитнеться в руйнуванні своїм. Скинь і вбивай їх зброєю захисників батьківщини, і славитимуть Тебе в піснях ті, що прославляють ім’я Твоє, і знаючі силу Твою. Боже, Боже наш, Єдиний Ти твориш чудеса: що не за зброєю сильних, але як угодно Тобі Самому є, гідним даєш здолання і перемогу. Як Ти, Владико, послав одного разу ангела Твого, при Єзекії царі іудейському, і вбив від воїнів Синахирімових 185 тисяч: і нині, о Владико Небесний, посли ангела Твого благого перед воїнами окупантів, щоб в страху і тремтінні перед величністю сили Твоєї, злякалися і втікали ті, що прийшли з завоюванням на вірних людей Твоїх, і ногами захисників батьківщини нашої потоптані нехай будуть. Бо Ти є міцність, і твердиня, і перемога вірно тим хто на Тебе, надіється: і Тобі славу возсилаємо Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *